Acil durumlarda, acil servis uygulamaları insan hayatı için en önemli uygulamalardan biridir. Geliştirilen sağlık hizmetleri ve ilerleyen teknoloji sayesinde acil servisin yaşamımızdaki payı giderek artmaktadır. İnsan yaşamının uzamasına olanak sağlamaktadır.

Acil servis hizmetleri, doğal afetlerden zehirlenmelere, kalp krizinden ayak burkulmalarına, üst solunum yolu enfeksiyonlardan kanamalı yaralara kadar bir çok acil durumda hizmet sunan bir hastane organizasyonudur.

İnsan yaşamının saniyelere bağlı olduğu ve saniyelerin önem taşıdığı zamanlarda devreye giren acil servisin amacı insanı yeniden yaşama döndürmektir. Çünkü öyle sağlık durumları vardır ki, hastayı hastaneye ulaştırmadan kaybetme riski oluşur. Bu durumlarda acil servis, hastayı yerinden kaldırmadan bulunduğu yerde gerekli müdahaleyi yapar.

Hızlı bir tedavi ile hastanın o anki durumunu kontrol altına almak ve sağlık kuruluşuna götürülene kadar hayatta kalmasını sağlamak için çeşitli tedavi metotları uygulayan yine acil servistir.

Ülkemizin neresinde olursanız olun, acil servis numarası 112’dir. İş, ev ya da cep telefonlarından ücretsiz olarak arayabilirsiniz. Nerede olduğunuz ya da saatin kaç olduğu önemli değildir. Hayati tehlike taşıyan Patlamalar, kazalar, yaralanmalar, afet ..vs durumlarında 112 numarasını çevirmeniz, bulunduğunuz yeri ve hastanın durumunu bildirmeniz yeterlidir.

112 acil yardım ve kurtarma ambulanslarında ve bu acil sağlık hizmetinin arka planında insanlara hizmet veren doktorlar, hemşireler, sağlık memurları, paramedikler, acil tıp teknisyenleri, şoförler, bilgi işlem operatörleri, santral operatörleri, telsiz operatörleri ile ülkemizin arama kurtarma, itfaiye, emniyet, asayiş, trafik, afet birimleri ve her türlü acil yardım ve kurtarma hizmeti veren tüm özel ve resmi kurumlara ulaşabilen uzman kadrosu ve eğitmen kadrosuyla hizmet verir.

http://112acilserviskiyafetleri.com/